Waaraan herken ik een goede parketvloer?

MEISTER-parket heet “Longlife-parket”, want met zijn bijzondere technische eigenschappen is deze vloer extreem duurzaam. In tegenstelling tot gangbaar kant-en-klaar-parket zijn onze Longlife-parketproducten in hoge mate ongevoelig voor drukbelasting. De belangrijkste reden daarvoor is de extreem sterke en vormstabiele tussenlaag van HDF (high density fiberboard = vezelplaat met hoge dichtheid). Deze zorgt ervoor dat vallende voorwerpen, het belopen met hoge hakken of andere mechanische krachten aanzienlijk minder schade aanrichten dan bij traditioneel parket met een tussenlaag van sparrenhout. 

Maar de speciale tussenlaag kan nog meer betekenen voor u en uw wooncomfort: omdat hij zeer zwaar is, wordt ook het eigengewicht van het gelegde vlak beduidend hoger. Dat heeft een positief effect op de akoestiek van de ruimte en het loopgeluid. Kortom: u hebt meer rust in de ruimte!

Parketvloeren bestaan uit echt hout, ze zijn dus een heel natuurlijk product. Maar geen zorgen, deze natuurlijkheid wil niet zeggen dat uw kostbare vloerbedekking onbeschermd is. De bescherming wordt bij onze producten al in de fabriek aangebracht, u hoeft zich bij dit kant-en-klaar-parket dus niet bezig te houden met het verzegelen met olie of lak. Simpeler kan haast niet!

Longlife-parket van MEISTER is natuurgeolied of mat of hoogglans gelakt. Alle drie de behandeling hebben één ding gemeen: ze zorgen voor een zeer goed beschermende laag. Parketvloeren zien er niet alleen heel fraai uit, door het reinigings- en onderhoudsgemak is hij ook nog eens extra hygiënisch. Bovendien heeft het natuurproduct hout een vochtregulerend effect, waardoor het bijdraagt aan het creëren van een optimaal ruimteklimaat. De weldadige voetwarmte die echt hout ook in de winter verschaft, is nog een reden om bij aanschaf van een vloer een blik op ons assortiment te werpen. 

Wat de natuur ook verheugt: met de aanschaf van een MEISTER-parketvloer levert u een bijdrage aan de bescherming van het milieu. Want vanwege de perfecte verbinding tussen de bovenlaag van edel hout en de HDF-tussenlaag kan er bij ons meerlaags parket in vergelijking met een vloer van massief hout zo’n 10% aan hout worden bespaard. Bij onze Longlife-artikelen kunt u er zeker van zijn dat alle verwerkte grondstoffen zorgvuldig geselecteerd zijn en regelmatige controles in ons laboratorium ondergaan.

01
Bemico Bouwmaterialen
8454

Hoe apart mag het zijn? Aan u de keuze: van beuk tot esdoorn, van landhuisdeel tot visgraat

Het MEISTER-parketassortiment omvat verschillende houtsoorten die zeer uiteenlopende verschijningsvormen en eigenschappen met zich meebrengen: waar het klassieke eiken bijvoorbeeld relatief hard is, is lariks van nature iets zachter. Notelaar heeft een zeer donkere tint, esdoorn daarentegen doet heel modern en licht aan. Rustiek, traditioneel of actueel: al bij de keuze van het hout kunt u de look dus afstemmen op uw persoonlijke smaak en de inrichting van uw huis. En dat is nog niet alles: met behulp van verschillende oppervlakteveredelingen ontstaan nog talrijke andere variaties. Een vloer van geborsteld hout heeft bijvoorbeeld sterk geprononceerde structuren. Deze ontstaan doordat de zachtere houtdelen met staalborstels worden verwijderd. Voor gekalkte houten vloeren, die worden gekenmerkt door een sterke nerf, worden de houtporiën met kleur opgevuld. Daarbij lopen de formaten uiteen van XXL-landhuisdelen landhuisdelen tot kleine stroken. Met verschillende legpatronen kan nog meer variatie en afwisseling worden behaald, zoals bijvoorbeeld het visgraatparket – een traditionele houten vloer die tegenwoordig weer helemaal hip is.

Eik harmonisch crèmewit gekalkt 8815
Eik vitaal gestoomd 8813
Eik vitaal polar-wit gekalkt 8803
Eik harmonisch 8027
Eik harmonisch pure 8583
Eik harmonisch 8807
Eik vitaal greige pure 8809
Eik vitaal 8377
Eik harmonisch plain 8805
Eik harmonisch 8807
NL